Fakta: Egholm case

Branche / Industri

Icon Other Industries   Motorredskaber, transport- og løfteudstyr
     

Virksomhed

Egholm Maskiner A/S

Produkt / Anlægstype

Redskabsbærer (to-delt, knækstyret renholdnings-maskine til park og anlæg).

Applikation

Indkapsling af bevægelig forbindelse (led-aksel) og beskyttelse af kabelføring.

Problem & udfordring

At opnå en effektiv og holdbar beskyttelse af aksel og kabler - også efter eventuelle reparationer på maskinen.

Produkt & løsning

Bælg af molerit (blødgjort PVC) med indsyet lynlås i længde-retningen til nem montering efter reparation.

Kreativ i Økonomiens Tjeneste

Hvordan laver man en løsning, når der ikke er plads til løsningen?
Og hvordan får man god økonomi i et produkt, der af og til skæres i stykker?


En redskabsbærer – hvad er det?

Egholm Maskiner udvikler og producerer en såkaldt redskabsbærer –
en lille og manøvredygtig haveredskabsmaskine, hvor man efter behov kan tilkoble forskellige redskaber til brug for udvendig ren- og vedligehold i park-, have- og vejanlæg.

Redskabsbæreren er en todelt, knækstyret maskine med en venderadius på kun 1,5 m, hvilket sætter den i stand til at komme ind selv de snævreste steder.
 

Træt af hjemmestrikket løsning

I forbindelsesledet mellem de to maskinenheder løber de strømførende ledninger, som er indkapslet af en tynd gummislange. Denne konstruktion ønskede man at udskifte i forbindelse med en nyudvikling af produktet.

Trenden er helt klar; kunderne inddrager os tidligt i konstruktionsfasen, fordi de ved, at vores rådgivning ofte resulterer i bedre produkter, som kan produceres billigere

Hidtil havde man haft det problem – at når man skulle foretage en reparation af maskinens strømførende enheder – var man nødt til at skære gummislangen op for at komme ind til de elektriske komponenter. Ellers skulle man skille en større del af maskinen ad, hvilket ville blive alt for dyrt for en relativ simpel reparation.

Når reparationen var udført, skar man så en standard bælg op på langs og krængede den ud over de strømførende ledninger – altså en slags hjemmestrikket løsning, som kunden ikke var tilfreds med. Bælgen var jo åben.
 

To tynde – den ene med lynlås

Egholm Maskiner ønskede først og fremmest en mere æstetisk indkapsling af forbindelsesledet. Vi løste opgaven ved at designe en usædvanlig tyndvægget bælg, som oven i købet var konstrueret med en indsnævring midt på bælgen – for at give plads til et tværgående drejeled.

Dernæst udviklede vi en "reparationsbælg" som i princippet var magen til den første, dog med en lynlås monteret i hele bælgens længde, så den kunne åbnes og lukkes.

Kunden har fået løst et praktisk problem
på en kreativ måde

Løsningen fungerer således i dag, at hvis en maskines elektriske installationer skal repareres ved det kritiske sted, klippes bælgen op, hvorefter man udfører reparationen. Dernæst, tager man "reparationsbælgen" – den med lynlåsen – krænger den ud over ledningerne og lyner op. Ledningerne er nu indkapslet på en professionel måde.


Kreativt og omkostningsbevidst

Kunden har fået løst et praktisk problem på en kreativ måde. Ikke alene har vi optimeret den grundlæggende konstruktion – vi har også sikret at de elektriske installationer er professionelt indkapslet efter en reparation.

Årsagen til, at man ikke "føder" maskinerne med en lynlås-bælg er, at en bælg med lynlås er en del dyrere end en bælg uden. Vi har altså også tænkt på kundens økonomi ved udvikling af produktet.
 

Bedre og billigere produkter

Det er da klart, at der er mange opgaver, som ikke kræver, at vi skaber et helt nyt produkt. Men vi rådgiver også vores kunder omkring standardsortimentet og finder altid det mest optimale produkt til opgaven.

Så trenden er helt klar; kunderne inddrager os tidligt i konstruktionsfasen, fordi de ved, at vores rådgivning ofte resulterer i bedre produkter, som kan produceres billigere. Noget som mange produktionsvirksomheder er tvunget til at tænke på i en stadig mere globaliseret verden. 

             Del denne side med andre: