Mobile Logo

Bent blev forbløffet:

I har jo nærmest alle kunderne i forvejen!

2018 -

Med 1.500 aktive kunder har Betech en guldrandet referenceliste, der konstant skal vedligeholdes og plejes. Men Key Account Manager Bent Steensen ser også nye, spændende muligheder i horisonten.

Nogle kunder insisterer på, at prisen skal være lavest mulig. I sådanne tilfælde kan det være en idé at spørge ind til, om man i fællesskab kan udvikle og forbedre produktet – så kunden reelt får mere værdi for pengene. Andre prioriterer kompromisløs høj kvalitet; det kunne være en stor medicinalvirksomhed, der opererer i området mellem liv og død.

Fælles for de fleste kunder er, at de frem for alt ønsker at blive præsenteret for den rigtige løsning, der ofte bliver til i et innovativt samarbejde med virksomhedens indkøbere og produktudviklere.

Key Account Manager Bent Steensen kom først til Betech i august 2018, men havde inden da en lang erhvervskarriere blandt andet inden for salg af støbte plastemner til emballager i primært medicinal-, medico- og fødevareindustrien. Kendskabet til disse brancher og den brede erfaring, der også omfatter salg af tekniske produkter til møbelindustrien, var en vigtig faglig bagage at medbringe.

Og så kender Bent Steensen til salgsparametrene nævnt i indledningen. Hvad han oven i fik foræret ved ansættelsen, var han på forhånd meget bevidst om.

- Jeg har aldrig oplevet en virksomhed, der har så lang historik med så mange kunder. Som sælger skal man ikke ud at canvasse, for Betech er registreret som leverandør i forvejen, hvilket gør arbejdet meget enklere, også selv om der måske er kommet en ny kontaktperson til. Man kan sige, at vores kundebase afspejler, hvad der var engang, og hvad der sker her i nutiden, siger Bent Steensen.

Konstateringen er ikke ensbetydende med, at alle de mange aktive kunder er en statisk størrelse. MAN og FLSmidth har ganske vist været der næsten hele tiden, men nye brancher med store potentialer dukker op hele tiden. Dem vender vi tilbage til.


Hver eneste uge er vi på kundebesøg, og vi er ofte et team af sted, så vi kan yde teknisk vejledning og rådgive om valg af materialer. Kunderne har hele tiden gang i så mange projekter, som kræver vores opmærksomhed.

- Bent W. Steensen, Key Account Manager


Både lokal og international partner

Betech kan godt lide at handle lokalt overalt i verden. Et nærværende eksempel er BK Medical få minutters gang fra hovedkontoret i Herlev. Virksomheden udvikler og producerer skannere til medicinske undersøgelser og har behov for flere komponenter i gummi og silikone til udstyret.

Et andet eksempel befinder sig lidt uden for landets grænser, i Lübeck i Nordtyskland, hvor familieejede Dräger er byens største arbejdsplads med sin produktion af medico-apparater, blandt andet respiratorer. I Bramming produceres en ikke synlig membran, en bælg, der regulerer den livgivende luft, der pumpes ind og ud af respiratoren. I modsætning til mange andre kunder ønskede Dräger ikke, at de vitale dele blev produceret i Kina. Det skulle være mere lokalt, nærmere bestemt hos Betechs maskinoperatør Frank Jepsen i Jylland, blot tre timers kørsel væk. 

 
 
 
Kig ind hos Betech - se filmen

Knowhow og engagement lønner sig

Blandt de flere end 10.000 produktnumre er der ikke mange standardvarer i Betechs sortiment. De fleste pakninger, tætninger og polymerdele er kundetilpassede til et særligt formål.

- Hver eneste uge er vi på kundebesøg, og vi er ofte et team af sted, så vi kan yde teknisk vejledning og rådgive om valg af materialer. Det er sådan, vi arbejder med vores kunder. Når jeg er med til ledergruppemøder, taler jeg for, at vi skal gøre endnu mere ud af at pleje de 1.400 aktive kunder, vi allerede har. De har hele tiden gang i så mange projekter, som kræver vores opmærksomhed, siger Bent Steensen.

Han nævner et besøg hos Novo Nordisk i Kalundborg sammen med en ny produktansvarlig, Henrik Sebech Søgaard, hvor opgaven var at levere en gummipakning til en dør ind til et rum, hvor instrumenter rengøres og desinficeres. Her kunne Betech bringe sine styrker i spil: teknisk vejledning, opmåling og materialevalg, der baserer sig på varme, tryk, rengøring og andre ydre forhold, som påvirker produktets funktion. Kombinationen af teknik- og salgskompetencer er branchens mest veludviklede.

De uudnyttede potentialer

Hvad enten leverancen er en ostemembran i overstørrelse til brug hos mejerigiganten Arla eller en populær vinprop til designvirksomheden Rosendahl, er målet altid: Make Things Work - Better … i øvrigt et kampagneslogan, som er en direkte udløber af missionen Improving your products, der blev formuleret tilbage i 2004. Metoden er at stille afklarende spørgsmål, hvad foregår der hos kunden, hvad vil kunden gerne opnå, og hvad kan Betech bistå med? Det er ikke tilstrækkeligt at gå frem efter en MeToo-strategi – ”det kan vi også lave” – for det fører som regel ind i en blokerende prismur. Det handler om at gøre produktet bedre, herunder at muliggøre længere levetid og serviceintervaller, et stærkere design eller en højere teknisk kvalitet.   

Som datterselskab af svenske Addtech har Betech en endnu ikke udnyttet vifte af muligheder for at samarbejde med søsterselskaber som teknikleverandøren Følsgaard i Køge og mange andre. Synergierne vil kunne udnyttes inden for vindmøllesektoren og andre brancher og er et fast emne, når salgsstyrken fra flere Addtech-ejede selskaber mødes på kurser og samarbejdsmøder. 

 

Bent har blandt andet mange kunder i Foodtech-industrien

Fremtidens kunder

Vindmølleindustrien med de store producenter, Vestas og Siemens Gamesa, har vist vejen for, hvordan Betech kan videreudvikle sig i de næste årtier. Blandt andet ved at følge dem ud til de mange sites, produktionssteder, hvor de befinder sig globalt.

Klima og miljø er placeret højt på politikere og erhvervslederes dagsorden, og ansvarlig omgang med ressourcer bliver i stigende omfang et krav til leverandører på alle niveauer. 

En af fremtidens teknologier, Power-to-X, udnytter overskudsenergi fra vedvarende energikilder til at producere grønne brændstoffer og kemikalier, der hidtil har været udvundet af fossile brændsler. For Betech er det nyt land at betræde, når en række store anlæg i Danmark i de næste år får behov for virksomhedens pakninger og tætninger, men potentialet er stort. Det samme gælder andre investeringer i den grønne omstilling.Se kundebrancher og referencer
Se kundebrancher og referencer
Se kundebrancher og referencer
Se kundebrancher og referencer


Om Bent Walmar Steensen

Bent Walmar Steensen (født 1967) kom til Betech i august 2018 med en bred baggrund inden for salg af formstøbt plast og andre tekniske emner i emballageindustrien. Også hans oprindelige akademiøkonomuddannelse med vægt på fagene eksport, salg, marketing og sprog var yderst alsidig. Som Key Account Manager hos Betech indgår Bent i et team af fem eksterne sælgere, to i Herlev, to i Bramming og en i Norge.

Privat bor Bent i Ølstykke og er gift med Susanne, med hvem han har en datter og en stadig hjemmeboende søn. Han har i mange år været engageret i den lokale grundejerforening og går derudover meget op i sport, både som aktiv squashspiller og i tilskuerens rolle. Bent Steensen er fortsat gul i hjertet med AC Horsens fra barndomsbyen på den jyske østkyst som favoritklub.

Alle jubilæumsartikler

Benyt pilene < og > for at se flere – Klik på billedet for at læse publicerede artikler.

 • Henning med de danske aner er Betechs forpost i Norge

  Henning med de danske aner er Betechs forpost i Norge

  Hovederhvervet, olie- og gasindustrien, oplever store udsving, hvorimod møbelindustrien har været en stabil aftager af Betechs produkter. Henning Thunheim har været med i alle 10 år i Norge.

  2012 -

 • Bent blev forbløffet -<br>I har jo nærmest alle kunderne i forvejen

  Bent blev forbløffet -
  I har jo nærmest alle kunderne i forvejen

  Med 1.500 aktive kunder har Betech en guldrandet referenceliste, der konstant skal vedligeholdes og plejes, men Key Account Manager Bent Steensen ser også nye muligheder i horisonten.

  2018 -

 • Som fattig smed begyndte Ferdinand i 1922 at sælge værktøj

  Som fattig smed begyndte Ferdinand i 1922 at sælge værktøj

  Med tiden blev firmaet førende i tekniske produkter og materialer - og i næsten 70 år prægede tre generationer af Ferdinand Johansen-familien den virksomhed, der i vore dage er kendt som Betech.

  1922 - 1991

 • Køges industriklenodie: Pionerånd, storhedstid og global omstilling

  Køges industriklenodie: Pionerånd, storhedstid og global omstilling

  Afvulkaniseringsfabrikken fra 1908 bærer på en rig og dramatisk historie, inden den i 1964 blev til Codan Gummi, og Theilgaard-familien måtte ruste sig til øget konkurrence fra udlandet.

  1908 - 2008

 • Ægteparret Elin og John Feldt er Betechs jyske rødder

  Ægteparret Elin og John Feldt er Betechs jyske rødder

  En ung ingeniør og hans hustru vendte i 1967 tilbage til Vestjylland og grundlagde den fabrik, som i 1989 vakte Bergman & Bevings interesse og siden blev til Betech. Læs første del af Scanlex-historien.

  1967 - 1972

 • Britta og Mogens skal ingen andre steder

  Britta og Mogens skal ingen andre steder


  Tilsammen har de næsten 75 års anciennitet hos Betech i Bramming. Årene har budt på så mange forandringer, at de ikke har haft lyst til at prøve noget andet i arbejdslivet.


  1982 -

 • En brand ødelagde næsten alt – men vakte en fantastisk kampånd

  En brand ødelagde næsten alt – men vakte en fantastisk kampånd

  Modgangen fra iværksætterårene var ikke slut for parret bag Scanlex i Bramming. Efter en brand i 1983 måtte Elin og John nærmest begynde forfra – men havde en stærk kundebase at bygge videre på.

  1983 - 1989

 • Selskabernes viden og agile kultur kombineres med koncernens styrke

  Selskabernes viden og agile kultur kombineres med koncernens styrke

  I slutningen af 1800-tallet mødtes to ingeniørstuderende, og sammen stiftede de i 1906 Bergman & Beving. 95 år senere blev Addtech udskilt i et selvstændigt selskab, der i dag består af 140 teknikselskaber. Læs historien om Betechs svenske ejer.
  1906 / 1991 / 2001 -

 • Arkitekten bag det moderne Betech ændrede grundsynet

  Arkitekten bag det moderne Betech ændrede grundsynet

  Han indførte kerneværdier, en ny kultur og tog kampen i Køge. Claus Nielsen haft en vigtig rolle i transformationen af Betech Seals og Codan Tech fra traditionelle firmaer til et nyt, mere kundevendt ståsted. Nu indgår han i Addtechs ledelse. 1994 - 2014

 • Helene lukkede og slukkede i Køge - og fik ny, vigtig rolle i Betech

  Helene lukkede og slukkede i Køge - og fik ny, vigtig rolle i Betech

  Da hun begyndte som ung eksportteknikerelev, var der mere end 600 medarbejdere i Codan Gummi. I 2015 var Helene Kjep med til at afslutte en æra i Køges industrihistorie. Og så begyndte hun på en frisk i Herlev.
  1992 -

 • Første kvindelige topchef - Karina er både til tal og teknik

  Første kvindelige topchef - Karina er både til tal og teknik

  Som tidligere kaproer kender Karina Frederiksen til det seje træk - og hun er klar til sammen med sit team at udvikle Betech yderligere og følge kunderne, hvor de end befinder sig.


  1999 -

 • Tom favner hele Betech-sjælen - og det er ikke kun teknik

  Tom favner hele Betech-sjælen - og det er ikke kun teknik

  Betech er ved at være i mål med at kunne tilbyde kunderne et komplet produktprogram, vurderer teknisk chef, Tom Philipsen. Om nogen bør han vide det. Læs hans historie.


  2003 -

 • Alt i pakninger og alt for kunderne - fra vacciner til vindmøller

  Alt i pakninger og alt for kunderne - fra vacciner til vindmøller

  Maskinerne er veltjente, men kulturen og viljen til at løse kundernes opgaver er ukuelig. Fabrikschefen fortæller om nicheproduktion og rekruttering på Betechs fabrik i Sydvestjylland.

  2018 -

 • Brølende 00’ere: Mærsk solgte ud og Addtech blev gummiproducent

  Brølende 00’ere: Mærsk solgte ud og Addtech blev gummiproducent

  Det gik stærkt overalt i samfundet, men så kom finanskrisen blæsende over Atlanten, og ramte hårdt det nydannede Codan Tech. Tiden var inde til at flytte store dele af produktionen til Qingdao.

  2005 -

 • Ole Bang kom, så og ryddede op - og skabte ny kultur på fabrikkerne

  Ole Bang kom, så og ryddede op - og skabte ny kultur på fabrikkerne

  En rejsende i Lean kom forbi fabrikken i Bramming og siden også Codan Tech i Køge. Opgaverne var forskellige, men begge steder ændrede medarbejderne deres holdning til forandringer.

  2006 - 2012