Mobile Logo

Første kvindelige topchef

– Karina er både til tal og teknik

1999 -

Som tidligere kaproer kender Karina Frederiksen til det seje træk, og hun er klar til sammen med sit team at udvikle Betech yderligere og følge kunderne, hvor de end befinder sig.

En augustdag i 2021 vil stå klart i erindringen for Karina Frederiksen i de næste mange år. Hun blev ringet op i sommerferien af sin chef, John Åge Lazar, med ordene: ”Du skal være direktør”.

Karina blev ikke mere overrumplet af budskabet, end at hun hurtigt fattede sig og sagde ja. Hun følte selv, at hvis hun skulle prøve kræfter med den største ledelsesudfordring i Betech, så havde hun alderen og erfaringen til det.

- Jeg har været her i så mange år og har fået lov til at prøve mange ting af. Posten som direktør var det næste naturlige skridt. Også før blev jeg spurgt til råds inden for mange områder – indkøb, internt salg, spedition, SAP, IT og så videre – for jeg havde ansvaret for driften i hverdagen. Derfor tøvede jeg ikke med at sige ja, siger Karina Frederiksen.

Hun tiltrådte stillingen 13. september, blot tre uger efter den sensommerdag, da hun blev ringet op på sin ferie. En økonomisk uddannet kvinde i en teknisk branche kunne give næring til skeptikere, men så kender de ikke Karina Frederiksen. Hun sætter sig ind i detaljerne og hylder Pippi Langstrømpe-logikken, at er der noget, hun ikke har prøvet før, så kan hun lære det.


Kunder vender ofte tilbage til os, fordi de ikke kan få løst deres opgaver andre steder.

Vi er kendt for at kunne løse mange ting - og vi har kræfter til at hjælpe, hvor de end befinder sig.

- Karina Frederiksen, CEO


Den fælles styrke

Og så handler det om ledelse. Om at lede Betech i en endnu mere international retning.

- Vi kan så meget, men jeg vil gerne så meget mere, og vi kan nå videre ud i verden. Kunder vender ofte tilbage til os, fordi de ikke kan få løst deres opgaver andre steder. Vi er kendt for at kunne løse mange ting og har et stærkt samarbejde mellem sælgere, produktansvarlige og leverandører. Jeg lægger som leder meget vægt på at finde den enkelte medarbejders styrker, siger Karina Frederiksen.

Et af hendes aftryk som topchef vil være, at medarbejderne vil blive motiveret til at arbejde mere på tværs – produktansvarlige (PA) og sælgere, både de eksterne og interne – og udadtil med leverandørerne om at frembringe de bedste løsninger på kundernes behov. Hun fremhæver, at Tom Philipsen i sin nye rolle som CTO, teknisk chef, har en nøgleposition i forhold til at eksekvere på det tværfaglige.

 

Karina Frederiksen har også selv måttet lægge til i sin nye funktion. Ikke mange uger efter sin tiltræden deltog hun i et kundebesøg hos storkunden Vestas, og den direkte kundekontakt vil være en del af jobbeskrivelsen, når det kræves for at fremme en sag. Betech fik i det nye årtusind fremskudte poster med produktion i Kina og salg i Norge. Målet er at samarbejde med kunderne og være leverandør lokalt, hvor de driver forretning i udlandet.

- Vi har kræfter til at hjælpe, hvor de end befinder sig, lyder det fra chefen.

Hun vil bevare missionen ”Improving your products”, men vil bruge den mere aktivt og gøre kundernes fordele mere håndgribelige.

Betechs fascinerende verden

Til stadighed bliver Karina overvældet af alle de maskiner og al den teknologi, Betechs produkter finder anvendelse i. Det er lige fra politistave til små komponenter i høreapparater. Betech laver også en stor gummikompensator til luftindtaget på en Caterpillar entreprenørmaskine. Og ikke mindst pakninger til malkemaskiner, vindmøller og skibsmotorer. Referencerne til højt ansete kunder og produkter er uendelige. 

 - Jeg føler nærmest, at jeg er Betech, jeg er dna’et – og jeg er fascineret af den produktion, vi indgår i, siger Karina Frederiksen, Betechs første kvindelige CEO.


De fire kerneværdier er vigtige ledestjerner i Betechs virksomhedskultur

 

Enkelhed

 

Effektivitet

 

Forandring

 

Frihed og Ansvar


 

Om Karina Frederiksen

Karina Frederiksen (født 1964) kom i 1999 til Betech som økonomichef og havde som sin første opgave at implementere IT-systemet SAP. Efter en kort periode uden for virksomheden vendte hun i 2008 tilbage som direktionsassistent og HR-chef. Snart overtog hun som CFO også ansvaret for økonomien.  I september 2021 afløste hun John Åge Lazar som administrerende direktør, CEO.

Privat er Karina gift med Tom, der er tidligere bankmand. Parret har en søn og en datter på 29 og 32 år samt to børnebørn. Som tidligere kaproer kender hun til hård, målrettet træning. Hun træner nu styrke og kondition to gange om ugen for at holde sig i form til opgaverne i Betech og samværet med familie og venner.

Alle jubilæumsartikler

Benyt pilene < og > for at se flere – Klik på billedet for at læse publicerede artikler.

 • Helene lukkede og slukkede i Køge - og fik ny, vigtig rolle i Betech

  Helene lukkede og slukkede i Køge - og fik ny, vigtig rolle i Betech

  Da hun begyndte som ung eksportteknikerelev, var der mere end 600 medarbejdere i Codan Gummi. I 2015 var Helene Kjep med til at afslutte en æra i Køges industrihistorie. Og så begyndte hun på en frisk i Herlev.
  1992 -

 • Første kvindelige topchef - Karina er både til tal og teknik

  Første kvindelige topchef - Karina er både til tal og teknik

  Som tidligere kaproer kender Karina Frederiksen til det seje træk - og hun er klar til sammen med sit team at udvikle Betech yderligere og følge kunderne, hvor de end befinder sig.


  1999 -

 • Tom favner hele Betech-sjælen - og det er ikke kun teknik

  Tom favner hele Betech-sjælen - og det er ikke kun teknik

  Betech er ved at være i mål med at kunne tilbyde kunderne et komplet produktprogram, vurderer teknisk chef, Tom Philipsen. Om nogen bør han vide det. Læs hans historie.


  2003 -

 • Alt i pakninger og alt for kunderne - fra vacciner til vindmøller

  Alt i pakninger og alt for kunderne - fra vacciner til vindmøller

  Maskinerne er veltjente, men kulturen og viljen til at løse kundernes opgaver er ukuelig. Fabrikschefen fortæller om nicheproduktion og rekruttering på Betechs fabrik i Sydvestjylland.

  2018 -

 • Brølende 00’ere: Mærsk solgte ud og Addtech blev gummiproducent

  Brølende 00’ere: Mærsk solgte ud og Addtech blev gummiproducent

  Det gik stærkt overalt i samfundet, men så kom finanskrisen blæsende over Atlanten, og ramte hårdt det nydannede Codan Tech. Tiden var inde til at flytte store dele af produktionen til Qingdao.

  2005 -

 • Ole Bang kom, så og ryddede op - og skabte ny kultur på fabrikkerne

  Ole Bang kom, så og ryddede op - og skabte ny kultur på fabrikkerne

  En rejsende i Lean kom forbi fabrikken i Bramming og siden også Codan Tech i Køge. Opgaverne var forskellige, men begge steder ændrede medarbejderne deres holdning til forandringer.

  2006 - 2012

 • Henning med de danske aner er Betechs forpost i Norge

  Henning med de danske aner er Betechs forpost i Norge

  Hovederhvervet, olie- og gasindustrien, oplever store udsving, hvorimod møbelindustrien har været en stabil aftager af Betechs produkter. Henning Thunheim har været med i alle 10 år i Norge.

  2012 -

 • Bent blev forbløffet -<br>I har jo nærmest alle kunderne i forvejen

  Bent blev forbløffet -
  I har jo nærmest alle kunderne i forvejen

  Med 1.500 aktive kunder har Betech en guldrandet referenceliste, der konstant skal vedligeholdes og plejes, men Key Account Manager Bent Steensen ser også nye muligheder i horisonten.

  2018 -

 • Som fattig smed begyndte Ferdinand i 1922 at sælge værktøj

  Som fattig smed begyndte Ferdinand i 1922 at sælge værktøj

  Med tiden blev firmaet førende i tekniske produkter og materialer - og i næsten 70 år prægede tre generationer af Ferdinand Johansen-familien den virksomhed, der i vore dage er kendt som Betech.

  1922 - 1991

 • Køges industriklenodie: Pionerånd, storhedstid og global omstilling

  Køges industriklenodie: Pionerånd, storhedstid og global omstilling

  Afvulkaniseringsfabrikken fra 1908 bærer på en rig og dramatisk historie, inden den i 1964 blev til Codan Gummi, og Theilgaard-familien måtte ruste sig til øget konkurrence fra udlandet.

  1908 - 2008

 • Ægteparret Elin og John Feldt er Betechs jyske rødder

  Ægteparret Elin og John Feldt er Betechs jyske rødder

  En ung ingeniør og hans hustru vendte i 1967 tilbage til Vestjylland og grundlagde den fabrik, som i 1989 vakte Bergman & Bevings interesse og siden blev til Betech. Læs første del af Scanlex-historien.

  1967 - 1972

 • Britta og Mogens skal ingen andre steder

  Britta og Mogens skal ingen andre steder


  Tilsammen har de næsten 75 års anciennitet hos Betech i Bramming. Årene har budt på så mange forandringer, at de ikke har haft lyst til at prøve noget andet i arbejdslivet.


  1982 -

 • En brand ødelagde næsten alt – men vakte en fantastisk kampånd

  En brand ødelagde næsten alt – men vakte en fantastisk kampånd

  Modgangen fra iværksætterårene var ikke slut for parret bag Scanlex i Bramming. Efter en brand i 1983 måtte Elin og John nærmest begynde forfra – men havde en stærk kundebase at bygge videre på.

  1983 - 1989

 • Selskabernes viden og agile kultur kombineres med koncernens styrke

  Selskabernes viden og agile kultur kombineres med koncernens styrke

  I slutningen af 1800-tallet mødtes to ingeniørstuderende, og sammen stiftede de i 1906 Bergman & Beving. 95 år senere blev Addtech udskilt i et selvstændigt selskab, der i dag består af 140 teknikselskaber. Læs historien om Betechs svenske ejer.
  1906 / 1991 / 2001 -

 • Arkitekten bag det moderne Betech ændrede grundsynet

  Arkitekten bag det moderne Betech ændrede grundsynet

  Han indførte kerneværdier, en ny kultur og tog kampen i Køge. Claus Nielsen haft en vigtig rolle i transformationen af Betech Seals og Codan Tech fra traditionelle firmaer til et nyt, mere kundevendt ståsted. Nu indgår han i Addtechs ledelse. 1994 - 2014