Mobile Logo

Applikationer i siddemøbler

Betech producerer solide og nyskabende løsninger til brug i stole og andre møbeltyper. Løsningerne har ofte en praktisk/mekanisk funktion, men det kan også være formdele og komponenter, der alene har en designmæssig funktion.

Se eksempler på applikationer og tilhørende produkttyper her.


Vippefunktion i stol og taburet

Menneskets anatomi er ikke skabt til faste stole eller lave, bløde siddemøbler. En statisk siddestilling bliver ubekvem og urolig, fordi blodomløbet mellem overkrop og ben begrænses. Et skråtstillet sæde tillader derimod blodet at strømme mere frit. Ydermere kan en rokkende bevægelse virke stimulerende og afslappende – og fremme koncentrationsevnen.

Mange ergonomiske løsninger kendetegnes af relativt store bevægelser og er fortrinsvis udviklet til kraftige kontorstole og lænestole. Undersøgelser tilbage fra 1990'erne viser, at en stimulerende og ergonomisk positiv effekt opnås ved selv beskedne sædebevægelser - kraftige bevægelser er slet ikke nødvendige. Kontormøbler kan også have mange avancerede justeringsmuligheder, der sjældent udnyttes – eller indstilles forkert til brugeren. Der er et åbenlyst behov for mere simple, brugervenlige stole og taburetter med ergonomiske kvaliteter.

Med Tilter®-teknologien fra Betech får designeren en kompakt og enkel løsning til aktive siddepladser - et visionært bidrag til en udtalt trend. Og brugeren får en exceptionel følelse i et meget alsidigt og anvendeligt siddemøbel. Tilter® udnytter "stræk-og-sammentrækning"-princippet i et fuldvulkaniseret gummifjedersystem. Princippet viderefører den selvoprettende, bløde bevægelse, vi kender fra en klassisk gyngestol. I modsætning til et mekanisk fjedersystem eller en ensidigt fæstet gummidæmper giver Tilter® en mere komfortabel siddeoplevelse – helt knirkefri, da der i det bundne system ikke kan opstå mekanisk friktion.

Foruden Tilter®-serien leverer Betech andre gummibaserede komponenter til vippefunktioner i møbler.

 

Produkter til vippefunktion

Tilter® vippebeslag

Andre produkter til stole

Gummikomponent til torsionsfjeder

Stabilsator til vipbar fodstøtte

Forespørgsel eller teknisk afklaring?


Dæmpning af bevægelse og lyd

Bevægelige dele og lyde (især mislyde!) spiller en afgørende rolle for brugerens oplevelse af et møbel, som benyttes i tæt kontakt med brugeren. Den sanselig kontakt er udtalt i stole og andre siddemøbler, og her kan en tilbagevendende lyd eller en besværet bevægelse medføre forkastelse af et ellers veldesignet og praktisk møbel.

Betech kan bidrage med både synlige og skjulte komponenter, der udnytter de polymere materialers unikke egenskaber til dæmpning og kontrol af lyd og mekaniske bevægelser.

Produkter til dæmpning

Buffer til nakkestøtte

Tilter® Rec 'LINE

Produkter til møbler

Forespørgsel eller teknisk afklaring?


Diverse funktion i arbejdsstol

I mange møbler og tilhørende udstyr baseret på hårde, glatte konstruktioner af aluminium, stål og ABS-plast og lignende kan der være særlige udfordringer ved fx fastholdelser, sammenføjninger og overgange. Det kan dreje sig om en fysisk funktion eller en mere visuel, designmæssig funktion – eller en kombination heraf.

Betech kan bidrage med både synlige og skjulte komponenter, der udnytter de polymere materialers unikke egenskaber til at skabe friktion, fleksibilitet eller udfyldning i samspil med bærende konstruktioner og tilhørende udstyr. 

Produkter til diverse funktion

Glide/bremseklods til skolestol

Friktionselement til fastspænding

Produkter til møbler og stole

Støbte designartikler

Forespørgsel eller teknisk afklaring?


Gummigjord til stoleramme

En stolebund af gjorde kan udføres i forskellige materialer.

Gjorde af vævet tekstil giver en relativ fast, uelastisk bund, der enten benyttes i en kombination med en sædehynde eller i sig selv udgør stolens sæde (synlige gjorde).

En gummigjord med indstøbt tekstilvæv - "Pirelli-bånd" - har en lidt mere elastisk karakteristik men det kan være lidt besværlig at fastgøre til på sæderammen og samtidig sikre en ensartet udspænding af alle gjorder.

En støbt gummigjord, som den orginale Fagas™ strop, yder den mest elastiske komfort - og tilmed en den nem og hurtig at montere takket være de indstøbte vinkelstål.

Fra slutningen af 1940'erne til midten af 1970'erne tegnede de kendte, danske designere Arne Wahl Iversen, Hans Wegner og Ib Kofod-Larsen m.fl. lænestole og sofaer, som siden er blevet møbelklassikere. Også svenske fabrikanter som fx DUX (Folke Olsson) og OPE-möbler stod bag klassikerne, som er solgt og eksporteret overalt i verden: "Scandinavian Modern Classics" er i dag yderst populære blandt samlere og møbelentusiaster i Storbritannien, USA, Asien og Mellemøsten.

Den originale Fagas™ gummistrop med indstøbte metalkroge anvendes som gjord i flere af de klassiske siddemøbler. Fagas™ stroppen har tilsvarende været produceret siden starten af 1950'erne og er dermed den originale reservedel til de populære møbler. En bestandig og korrekt afstemt kvalitetsgummi giver stolene den tiltænkte siddekomfort.

Siddekomfort og kvalitetsoplevelse kan bringes tilbage i de gamle møbler ved at montere nye Fagas™ gummistropper - i fuld respekt for det oprindelige håndværk og design. Udskiftning af gjordene i stolens sæderamme er usædvanlig nemt takket være de indstøbte metalkroge. Med den originale Fagas™ gummistrop undgås slappe gjorde og mislyde fra fastgørelsen af gjorden.

Stropperne blev oprindeligt fremstillet i København hos J. M. Birking & Co Gummivarefabrik, grundlagt tilbage i 1931. Dette er bagrunden for, at mange kender gummistropperne under navnet J. M. Birking, som også er støbt i gjorden sammen med varemærket Fagas. I 1985 opkøbes J. M. Birking & Co af Codan Gummi A/S − den internationalt kendte, danske gummivareproducent, som siden skiftede navn til Codan Tech og i dag Betech. Betech fremstiller fortsat de originale Fagas™ stropper –fuldstændigt efter samme specifikation og metode, som da møblerne blev til i sin tid.

 

Køb dine Fagas™ stropper her

Din region
 
Fagas forhandler
 
NORDAMERIKA
(USA & CANADA)
 

Malefors Vintage Imports
(Phoenix, Arizona)

Tel. 602.488.7888

www.malefors.com

fagas@malefors.com

 
       
ØVRIGE VERDEN  

Scandinavian Vintage Furniture AB
(Gøteborg, Sverige)

Tel. +46 7070 87 57 18

www.scandinavianvintage.dk

info@scandinavianvintage.dk

 

 

Flere produkter til møbler


Møbel-relaterede publikationer

Fagas Strap, infosheet

Fagas Strap, infosheet

Fagas - The original seat strap. Product information, mounting, maintenance and size selection guide.

Vi kan hjælpe dig

Helle Wallin

Helle Wallin

Jesper Dawa Eliasen

Jesper Dawa Eliasen

Hvad er opgaven?

Applikationer og produktanvisninger her er kun et uddrag af  de mange muligheder, Betech tilbyder.

Kontakt os gerne, hvis du søger noget andet - eller ønsker hjælp til de rette løsninger for din opgave.

Vores team kan også kontaktes her.


Specialist i tætninger og polymere produkter